Cuvantul Primarului

MARIN (NICU) VINTILA

 • Mandat 2008-2012 (din partea PNL)
 • Mandat 2012-2016 (din partea USL)
 • Mandat 2016 - 2020 (din partea PSD)

 • Data şi locul naşterii: 16.07.1967, Poiana Mare
 • Starea civilă: Căsătorit, 2 copii
 • Naţionalitate: Română;
 • Religie: Creştin–Ortodoxă
 • Studii: Facultatea de Horticultură, Craiova
 • Profesie: Inginer horticol
 • Tel/Fax: 0251.235.048/ 0251.235.048
 • Mobil/ 0762.259.055
 • E-mail: poiana_mare@cjdolj.rosecretariatpoiana@gmail.com

    Situata la mica distanta de artera fluviala a Europei, adica de Dunare, si de Craiova, "Cetatea Banilor" si "Capitala Olteniei", Poiana Mare a fost martora la multe clipe importante ale istoriei nationale si chiar internationale. In Poiana Mare, si a avut sediul Marele Cartier General al Armatei Romane, in timpul Razboiului de Independenta de la 1877 - 1878, conflict militar care a angrenat importante forte militare romanesti, bulgare, turse si rusesti si care a trasat evolutia spre statutul de independenta al Romaniei.

    Atestata documentar inca din anul 1525, Poiana Mare are aproape 500 de ani de istorie, context in care, noi locuitorii de azi ai comunei avem obligatia de a ne pastra continuitatea, traditiile si obiceiurile, dar si pe aceea de ne afirma, cu demnitate, intr-o Europa unita si prospera.

    In buna traditie a harniciei, ospitalitatii si curateniei sufletesti a locuitorilor comunei Poiana Mare, urez cititorilor acestui site multa sanatate, bucurii si succes, precum si obiectivitate in analiza realitatilor locale, pe care fie le cunosc personal, fie le sunt infatisate prin diferite mijloace. Lectura placuta!

Marin Vintila
BLITZ CU MARIN VINTILA, PRIMARUL COMUNEI POIANA MARE

 

         Reporter: Ce va doriti pentru anul 2013?

          Primarul Marin Vintila : “Singurul lucru pe care mi-l doresc este “apa si canalizarea”, proiect pe care si-l doreste toata lumea din comuna. Avem promisiuni de la Consiliul Judetean ca in luna martie a.c. sa fie inceput dispozitivul de santier. Pana acum, acest lucru s-a amanat din cauza contestatiilor. Oamenii din comuna nu stiu acest lucru, faptul ca o licitatie se poate contesta si poate dura, conform legii, 50-60 de zile. Mai este un alt proiect pe care vreau sa-l derulez in acest an, dar realizarea lui se va face in raport cu proiectul privind apa si canalizarea. Este vorba de asfaltarea a 34 km, proiect ce a trecut de fazele principale si acum asteptam sa vedem ce va ramane in urma lucrarilor de introducere a sistemului de apa si canal, pentru a nu fi nevoiti sa spargem de doua ori in acelasi loc”.  Sursa : “Jurnalul de Poiana Mare”, nr. 42, Ianuarie 2013.

 

Marin (Nicu) Vintila a obtinut al treilea mandat
de primar al comunei Poiana Mare


În urma scrutinului electoral din 05.06.2016, în cadrul căruia electoratul și-a putut vota reprezentanții pentru Consiliul Județean și Consiliul Local, precum și primarul localității, domnul Marin (Nicu) Vintilă, primarul în funcție al comunei Poiana Mare, a obținut un nou mandat de primar, al treilea consecutiv. Conform datelor oferite de către Biroul Electoral Central (www.2016bec.ro), acesta a fost ales de către 1774 de locuitori ai comunei Poiana Mare, prezenți la vot, reprezentând 37,90 % dintre aceștia. Pe locurile următoare s-au situat următorii candidați: Claudiu-Valentin Buzatu (1540 voturi), Marius-Pandelică Șuță (867 voturi), Emil Pădureanu (153 voturi), Emilian Oprișan (128 voturi), Marius-Iriland Velcea (80 voturi), George Ticu (52 voturi), Constantin Nețoiu (50 voturi) și Marcel Urziceanu (27 voturi). Au fost 4680 de voturi valabil exprimate.