PRIMARUL MARIN VINTILA A PARTICIPAT LA MANIFESTARILE OCAZIONATE DE DESCHIDEREA OFICIALA A PODULUI CALAFAT-VIDIN

In data de 14.06.2013, a avut loc festivitatea de deschidere a noului Podului peste Dunare, intre Calafat (Romania) si Vidin (Bulgaria), prilej cu care au participat oficialitati de prim rang romane, bulgare si din alte tari europene. Din delegatia doljeana a facut parte si primarul comunei Poiana Mare, domnul Marin Vintila, prilej cu care acesta a avut mai multe intalniri ad-hoc cu reprezentanti guvernamentali romani, sens in care a discutat aspecte referitoare la dezvoltarea viitoare a comunei Poiana Mare, in contextul functionarii la capacitate a traficului pe podul Calafat – Vidin.

         Denumit „Noua Europa”, al doilea pod peste Dunare, intre Romania si Bulgaria, Podul dintre Calafat si Vidin este parte a coridorului pan-european de transport care leaga orasul german Dresda de orasul Istanbul din Turcia. Podul are o lungime de aproximativ doi kilometri, doua benzi rutiere pe fiecare sens, o linie de cale ferata, doua trotuare si o pista pentru biciclisti. 


Soferii de autoturisme cu cel mult 8+1 locuri si cei de masini transport marfa cu greutate mai mica de 3,5 tone vor plati o taxa de 27 lei (6 euro) pentru trecerea peste noul pod de la Calafat-Vidin, pentru masinile cu mai mult de 9 locuri si maximum 23 locuri pe scaune taxa fiind de 54 lei (12 euro).
Aceeasi taxa de 54 lei va fi achitata si pentru masinile de transport marfa cu o greutate intre 3,5-7,5 tone. Pentru masini de transport marfa cu o greutate intre 7,5-12 tone, taxa va urca la 81 lei (18 euro). O taxa de 113 lei (25 euro) vor plati soferii de masini cu mai mult de 23 locuri pe scaune si autovehiculele de transport marfa cu o greutate mai mare sau egala cu 12 tone si cu maximum 3 axe, in timp ce pentru masinile de transport marfa cu o greutate mai mare sau egala cu 12 tone, dar cu 4 axe va fi platita o taxa de 167 lei (37 euro). Pietonii si biciclistii vor traversa podul fara a plati vreo taxa.

17 iunie 2013