Date geografice

Poiana Mare este o localitate situata in partea de sud-vest a judetului Dolj, Oltenia, Romania. Localitatea este situata in Campia Desnatuiului, subunitate a Campiei Olteniei.

Se situeaza la 12 kilometri de Calafat si la 85 kilometri de Craiova.

Limitele localitatii

In partea de nord-vest, limita o constituie Municipiul Calafat, in partea de vest are ca vecin comuna Ciupercenii Noi, in partea de sud-vest are ca vecin comuna Desa. Limita sudica este reprezentata de fluviul Dunarea, in partea de est are ca vecin satul Piscu Vechi, in partea de nord-est are ca vecin satul Seaca de Camp, in partea de nord are ca vecin satul Maglavit.

Relieful

Relieful comunei Poiana Mare reprezinta o imbinare armonioasa intre deal, ses, si portiuni de lunca situate in apropierea fluviului Dunarea, caracterizeaza relieful comunei Poiana Mare.

Dealurile si vaile sunt prezente pe intreaga suprafata. "Dealul Mare", situat la 1 km. spre Desa, si "Magura Tichirusului", situata in izlazul Vaii Dunarii, in partea sud-vestica, la 17 km. de localitate, "Valea lui Dan", situata in sud-estul localitatii, la 1 km., si plantata cu padure de salcam, si "Valea Moilii", aflata in partea de nord, la 2 km. de localitate, ar fi cele mai reprezentative. Padurea "Barba Alba", situata in partea de sud-vest a Poienii Mari, la o distanta de 5 km., reprezentand specii de salcam si plop, si "Padurea la cerbu", situata in sudul localitatii, si care este o padure de salcam, sunt principalele denumiri ale padurilor din Poiana Mare.

Album foto

Vezi albumul